[Boek] Fotograferen met een spiegelreflexcamera

Redactie 430 0
Voor de portfolio prijsvraag geven wij 5 boekenpakketten weg, een per week. Deze week geef ik jullie een kleine introductie wat je te wachten staat als je wint. Het boek is leerzaam voor beginners en voor professionals is het handig om af en toe iets in op te zoeken.

Digitale fotografie is volwassen geworden. Analoge camera’s worden nauwelijks nog geproduceerd, laat staan verkocht en digitale camera’s zijn niet aan te slepen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten; van ultraplat tot semi-compacte superzoom. Maar de ideale camera is nog steeds de digitale spiegelreflex (ook wel D-SLR, oftewel Digital Single Lens Reflex genoemd). Dat komt vooral door z’n veelzijdigheid.

U bent niet beperkt tot een vaste lens, maar kunt kiezen uit honderden verschillende lenzen van diverse fabrikanten. Dat heeft als voordeel dat u, en niet de camerafabrikant, bepaalt met welke lenzen u werkt. Dat kan de standaard meegeleverde kitlens zijn, maar ook lichtsterke kwaliteitslenzen of gespecialiseerde objectieven. Een groothoeklens voor het alledaagse werk, een telelens om onderwerpen op afstand dichterbij te halen, een lichtsterke lens voor binnenfotografi e of een macrolens om een lieveheersbeestje op te blazen tot een olifant. Daarnaast zijn er talloze accessoires beschikbaar zoals flitsers, filters, teleconverters, afstandsbedieningen, verticale grips, hoekzoekers en (aansluitingen voor) studioflitsers.

CoverIn dit boek gaan we in op vrijwel alle facetten waar u als digitale spiegelreflexbezitter mee te maken kunt krijgen. We gaan in op de speciale kenmerken van een D-SLR en hoe u deze het beste kunt gebruiken. We bespreken kort de basis van digitale fotografie, alle mogelijke soorten lenzen en accessoires en  we geven een overzicht van alle fabrikanten en hun cameramodellen. Daarnaast gaan we uitgebreid in op de instellingsmogelijkheden van uw camera en waar u op moet letten tijdens het maken van foto’s.

Voor het optimaal maken van composities gaan we zeer uitgebreid in op diverse fotografiethema’s (zoals landschappen, portretten en macro), aangevuld met de expertise van ervaren fotografen op dit gebied. Tenslotte gaan we in op het bewerken van uw foto’s in de digitale doka, om een mooie foto nog mooier te maken en een slechte drastisch te verbeteren.

Bron: Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie