Boeiende techniek achter saaie reclames

jesse kraal 2223 1
Je ziet ze wel eens voorbij komen in reclames, extreme slowmotions gecombineerd met vloeiende bewegingen. Dikke kans dat je weinig geïnteresseerd een zak chips opentrekt, zapt of even een sanitaire stop gaat maken. De techniek achter zulke shots is echter bijzonder geavanceerd.

Je staat er waarschijnlijk niet snel bij stil hoe reclames worden gemaakt, het zijn verplichte pauzes tijdens die spannende film of interessante documentaire. Je zou verwachten dat veel shots, vooral als het gaat om details, tegenwoordig met de computer worden gemaakt, maar dat is zeker niet altijd zo. Het Duitse The Marmalade is gespecialiseerd in speciale video-effecten voor commercials, waarbij het meeste 'echt' gefilmd wordt.

Robotarm

In een zeven minuten durende video geeft het bedrijf een kijkje in de eigen keuken, waar ze onder andere een zelf ontwikkelde robotarm gebruiken in combinatie met een Phantom HD Gold. De camera kan in full-hd duizend beelden per seconde vastleggen, de robotarm zorgt voor supersnelle bewegingen die er op video helemaal niet zo snel uitzien. Als je ziet met wat voor een snelheid de camera beweegt, is het verbazingwekkend dat de slowmotions er zo vloeiend en soepel uitzien. Zo worden saaie reclames toch nog een beetje interessant.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van damaster

Dit vind ik echt een 'must see' waard!