BMW maakt bediening GoPro vanaf dashboard mogelijk

Jooshua Franssen 3854 0
Eigenaren van een BMW of MINI, bouwjaar 2012 of later, kunnen vanaf juli 2014 hun GoPro-camera direct vanaf het dashboard bedienen en instellen. De auto maakt verbinding met de camera via de GoPro-app op je smartphone.

BMW kondigt in een persbericht en middels onderstaande filmpje een samenwerking met GoPro aan die het mogelijk maakt om vanuit je BMW of MINI een GoPro-camera in te stellen en te bedienen met de iDrive controller.

Om hier gebruik van te maken heb je een GoPro nodig met wifi,  zoals GoPro Hero3+ of Hero2 met wifi-uitbreiding. Ook moet je BMW of MINI van bouwjaar 2012 of jonger zijn en voorzien zijn van BMW Apps of MINI Connected. De integratie zal vanaf juli 2014 functioneel zijn.

Om gebruik te maken van deze mogelijkheid moet je de GoPro-app installeren op je smartphone. Vervolgens kun je via het dashboard van je auto (in het BMW ConnectedDrive of Mini Connected-menu) verbinding maken met de app. Vervolgens krijg je op het scherm in je dashboard het live beeld uit de GoPro te zien en kun je instellingen wijzigen.

Er zijn ook een aantal speciale presets beschikbaar: Leisure Drive Facing Out, Night Driving, Sport Drive Facing Out, Drive Camera Facing In, Winding Road Time-lapse, en Straight Road Time-lapse. Voor je eigen veiligheid kan dit alleen als je stilstaat, zodra je rijdt verdwijnt het beeld van je dashboard.

GoPro connected

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua