Lennart Bader maakt naaktfoto's met natuurlijke censuur

Blurred Lines – Naaktfoto's geschikt voor social media

Redactie 9606 2
De Duitse fotograaf Lennart Bader had een probleem. Hij maakt graag naaktfoto's, maar kan dit niet delen op Facebook, Instagram en andere social media zonder de foto's aan te moeten passen. Bij deze fotoserie probeerde hij de foto's direct uit de camera social media proof te maken.

Om te zorgen dat zijn foto's geschikt zijn voor social media maakt Bader gebruik van prisma's en beeldfouten om delen van het lichaam te bedekken. Ook maakt hij slim gebruik van schaduwen om te zorgen dat er niks zichtbaar is wat niet geaccepteerd wordt.Blurred Lines –  Lennart Bader Blurred Lines –  Lennart Bader Blurred Lines –  Lennart Bader Blurred Lines –  Lennart Bader Blurred Lines –  Lennart Bader Blurred Lines –  Lennart Bader Blurred Lines –  Lennart Bader Lees ook: Naakt voor de Dode Zee: de foto's van Spencer Tunick

Blurred Lines

Lennart Bader is een Duitse fotograaf die zich specialiseert  in glamour- en naaktfotografie. In de serie Blurred Lines probeert hij een nieuwe aanpak uit om zonder nabewerking zijn foto's online te kunnen delen. Eind vorig jaar heeft hij voor het eerst een foto uit deze fotoserie op zijn facebookpagina geplaatst en deze staat nog steeds online. Zijn nieuwe aanpak lijkt dus te werken.

Voor meer informatie over Lennart Bader kun je kijken op zijn website of zijn facebookpagina.
Alle foto's © Lennart Bader, gebruikt met een Creative Commons licentie.

Dit artikel is geplaatst in de DIGIFOTO Themaweek: Naakt. Kijk voor een overzicht van alle themaweekartikelen op deze link.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van TepelStreeltje

Tja... waar de (westerse) wereld blijkbaar nog banger voor is dan voor terrorisme.... het naakte lichaam. Mensen wat is er toch mis met het lichaam dat we het niet mogen zien.8

afbeelding van Fred Noomen

Technisch heel erg knap maar persoonlijk vindt ik het helemaal niks.