Blurb BookShow maakt boeken ‘deelbaar’

Julian 532 0
Blurb introduceert BookShow. Met de widget kun je boeken, net als bijvoorbeeld youtube-filmpjes, ‘embedden’ op je blog, sociale netwerksite of andere websites. Ook werkt de boekenmaker aan een iPad-variant.

Previews van Blurb-boeken inzien kon tot voorkort alleen op de website van Blurb zelf. Nu introduceert de boekendrukker BookShow, een widget waarmee boeken gedeeld kunnen worden op sociale netwerksites, blogs en andere websites. Voor populaire diensten als Facebook, Twitter en Wordpress zijn knoppen en standaardcodes ingebouwd, ook kun je een boek nu ‘embedden’.

Volgens Blurb kregen auteurs die gebruik maakten van BookShow tijdens een betatest zes keer zoveel bezoekers op hun Bookstore-pagina en verkochten ze 88 procent meer boeken. ''


Blurb op de iPad

Ook werkt Blurb aan het inzichtelijk maken van boeken op de iPad. De gewone Blurb-website is op de iPad niet toegankelijk, gezien er gebruik gemaakt wordt van Flash. Voor de iPad werkt Blurb nu aan een alternatief. Een preview is op de tabletcomputer van Apple te bekijken via blurb.com/ipadpreview.