Nikon D600 geeft zich bloot

Blootgelegde Nikon D600 toont Sony-sensor

Julian 2914 0
Benieuwd hoe de Nikon D600 er van binnen uitziet? Waarschijnlijk zie je het niet zitten om je gloednieuwe camera uit elkaar te halen. Gelukkig zijn er anderen die dat voor je doen. Zowel iFixit als Chipworks leggen de D600 bloot.

Bij iFixit vind je een complete 'teardown' van de Nikon D600. Plaatje voor plaatje wordt uitgelegd hoe je de camera uit elkaar haalt en welke tools je nodig hebt. Na 27 stappen ben je klaar en heb je alle onderdelen voor je liggen. Benieuwd naar de ingewanden van de D600? Dan hoef je gelukkig niet zelf aan de slag, iFixit zette alles nauwkeurig op de foto (high-res).

Nikon D600 iFixit

Chipworks vindt Sony-sensor

Bij Chipworks gaan ze nog een stapje verder. Die trekken niet alleen de camera uit elkaar, ook de sensor wordt volledig ontleed. Met als doel het achterhalen van de maker. We hadden al het vermoeden dat de 24-megapixelsensor bij Sony vandaan kwam, dat is nu bevestigd door Chipworks.

Sony Sensor D600

Wil je echt alles weten over de Sony IMX128L? dan zul je 2000 dollar moeten aftikken voor een compleet rapport over de sensor en nog eens 3500 dollar voor een analyse van de pixels.