Bloedmooie vrouwen en de TC

Redactie 1212 0
Oh ja, mooie vrouwen! Weet je, sommigen zijn zo onvoorstelbaar mooi... dat je er bijna niet goed van wordt! Lang glanzend haar, body's vol leven en als deze iconen van wellust aan je voorbij gaan dan ruik je de frisse geur van nieuwe limousines.

Een technische camera werd/wordt vooral gebruikt om zeer hoge kwaliteitsbeelden te leveren,  voor bijvoorbeeld (boek)reproducties en gigaposters voor advertentiecampagnes. Met het lensplankje vóór beïnvloed je het scherptevlak en met de achterwand het perspectief. Meestal in de studio, want op locatie is zo'n mammoet niet echt handig.

Mammoeten zijn uitgestorven en dit lot staat de TC helaas ook te wachten. Middenformaat camera's evenaren de TC en met de opkomst van verwisselbare T/S (Tilt/Shift) lenzen is de TC binnenkort passé, net als film/dia. Hiervoor komt, op z'n best, in de plaats een automatische mega MRI-scanner (maar alleen voor de buitenkant) waar alles doorgaat en gedigitaliseerd wordt. Het beeld wordt 'aangekleed' met een soort 'superfotosjop' behandeling voor de media waar het in/op moet verschijnen en is kant en klaar binnen een paar seconden.

Getverderrie, wat een trieste toekomst voor studiofotografen en modellen. Modellen die tot programmeerbare virtuele 3D 'Barbie' icoon verworden en 'fotografen' die alleen maar met virtuele 3D 'Barbie' icoontjes spelen! Wanneer alle iconen gedigitaliseerd zijn zal ik de knipoog, de glimlach, het gezamenlijke kopje koffie en zelfs de ergernis van een verprutste fotoreeks missen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie