Blind, maar toch topfotograaf!

Blind, maar toch topfotograaf!

Nadja Geskus 2767 0
Als fotograaf zijnde moet je er niet aan denken om niets te kunnen zien. Stel je eens voor, dat je nooit meer die prachtige beelden zou kunnen maken en bekijken. Nu wil blind zijn niet per se zeggen dat je geen goede foto’s kunt maken. Het boek ‘The Blind Photographer’ bewijst dat met prachtige foto’s.

Blind

Deze bijzondere beelden zijn gepubliceerd in het boek ‘The Blind Photographer’. Het is een samenwerking met Ojos Que Sienten, die ‘zintuigelijke fotografie’ workshops geeft aan blinden en slechtzienden. De fotografen, afkomstig uit onder andere Mexico, India, China en het Verenigd Koninkrijk, schreven onder begeleiding ook bijschriften bij hun foto’s. Samen vormen ze een bijzonder geheel.

'Door te focussen op andere persoonlijke tools die ze tot hun beschikking hebben, zoals reuk of gehoor, zijn ze in staat om te ontdekken, te interpreteren, inbeelden en zo veel meer,’ wordt er gemeld op de site van Ojos Que Sienten.

Blind, maar toch topfotograaf!

Foto gemaakt door Evgen Bavcar.

Inbeelden

Hoewel het project een sociale- en therapeutische uitwerking heeft, wil dat niet zeggen dat het project ook alleen over de blinden gaat. Het is een aandoening waar veel mensen mee te kampen hebben en het geeft de mensen die wel kunnen zien eens een goede indruk van hoe dat voor hen is.

‘Het beste wat je kunt doen met stereotypen en vooroordelen is ze uitdagen en dit boek doet precies dat,’ zegt blinde muzieklegende Stevie Wonder.

Blind, maar toch topfotograaf!

Dit vonden wij toch wel de meest bijzondere foto. Een macrofoto, haarscherp en dat precies op het kopje! Deze prachtige foto is gemaakt door Aaron Ramos.

Informatie

Boekpresentatie
8 september 18:30
Gallery The Photographers
18 Ramillies St, London W1F 7LW

The Blind Photographer
Uitgegeven door Julian Rothenstein en Mel Gooding
£ 29,95

Voor meer details van het boek kun je kijken op de website.

Blind, maar toch topfotograaf!

Foto gemaakt door Palmira Martinez.

Blind, maar toch topfotograaf!

Foto gemaakt door Alberto Loranca.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja