Blackmagic halveert prijs Pocket Cinema Camera

Blackmagic halveert prijs Pocket Cinema Camera tot eind augustus

Julian 4496 6
Blackmagic Design kondigt een speciale zomeractie aan. De Pocket Cinema Camera is tot en met eind augustus te koop voor 495 dollar. Het toestel kwam in 2013 op de markt voor 995 dollar en dat was al een scherp prijskaartje.

In april 2013 bracht Blackmagic de Pocket Cinema Camera op de markt. Een compactcamera met micro four thirds-vatting die in raw-formaat kan filmen. Het prijskaartje van 995 dollar was al erg scherp, nu halveert de fabrikant de prijs nog eens.

BMPCC met lens

Blackmagic zegt dat het om een tijdelijke actie gaat. Na 31 augustus 2014 gaat de prijs gewoon weer omhoog naar 995 dollar, aldus het persbericht. We kunnen ons overigens nauwelijks voorstellen dat dit echt het geval gaat zijn. Mogelijk wil Blackmagic van een voorraad camera's af en komt er in het najaar een nieuwe versie van de Pocket Cinema Camera, die weer voor het originele bedrag van 995 dollar verkocht zal worden.

BMPCC

In Nederland lag de Blackmagic Pocket Cinema Camera in de schappen voor een adviesprijs van 949 euro. Sommige aanbieders verkochten de compact voor zo'n honderd euro minder. Naar verwachting wordt de prijshalvering ook hier snel doorgevoerd, bij een aantal Nederlandse webwinkels zien we de Pocket Cinema Camera al voor minder dan 500 euro in de prijslijst staan.

Onlangs bracht Blackmagic een grote firmware-update uit voor haar camera's. Ook de Pocket cinema Camera is daarmee voorzien van een aantal verbeteringen.

BMPCC back

afbeelding van Brendan de Clercq

Geven jullie ook door welke winkels ze voor deze prijs hem gaan aanbieden??

afbeelding van Brendan de Clercq

Thanks Julian!!!

afbeelding van Anoniem

Je zou maar 1000 euro betaald hebben voor zo'n ding...

afbeelding van deepermadness@hotmail.com

In die winkels staat ie nu ook gewoon voor rond de duizend.. 495 dollar zou toch rond de 350 euro moeten zijn.. Iemand tips of winkels??

afbeelding van Julian

De prijzen zijn hier tijdelijk naar 450-500 euro gegaan (de helft van de huidige prijzen). De actie was echter 'subject to limited availability'. Al enkele weken na de prijsdaling ging de prijs bij veel aanbieders (internationaal) weer omhoog, helaas...