Blackmagic Design schrapt global shutter bij Micro Cinema Camera

Blackmagic Design schrapt global shutter bij Micro Cinema Camera

PieterMolenaar 768 0
Grant Petty van Blackmagic Design heeft in een posting op de website van het bedrijf bekendgemaakt dat de beloofde 'global shutter'-functionaliteit van de URS Mini 4.6K en Micro Cinema Camera er niet komt.

In de posting op het Blackmagic-forum legt Petty uit dat de ontwikkeling van de genoemde camera's, die nu eindelijk leverbaar zijn, vertraging heeft opgelopen door problemen met de global shutter-functionaliteit.

Bad pixels

Bij de Micro Cinema Camera traden bij gebruik van die functionaliteit willekeurig 'bad pixels' op, terwijl bij de professionele URSA Mini 4.6K-videocamera de technici vooral problemen hadden met de kalibratie van de sensor. Het entry-level model URSA Mini 4K heeft geen problemen met de global shutter-functionaliteit.

Global Shutter

Bij een global shutter wordt de beeldsensor niet in rijen uitgelezen, maar in een keer. Daardoor treden er geen beeldartifacten op bij bewegingen van onderwerpen. Propellers van vliegtuigen of helikopters kunnen er op beelden van een zogeheten 'rolling shutter'-sensor vervormd uitzien.

Micro Cinema Camera

De Blackmagic Micro Cinema Camera werd op 14 april 2013 aangekondigd. Vanwege zijn compacte, sterke en lichte body, hdmi-uitgang, MFT-mount en S.Bus-ondersteuning is de camera bij uitstek geschikt voor onder meer gebruik in drones. De Micro Cinema Camera kost 965 euro.