Bizarre installatie met 5 camera's te koop voor 26.000 dollar

Bizarre camera-installatie te koop

Fabienne Keijzer 4283 0
Er is een bizarre post opgedoken op de website Craigslist. Een man uit de staat Georgia in Amerika biedt een installatie met wel 5 camera’s én objectieven aan voor 'slechts' 26 duizend dollar.

Bizarre camera-installatie te koop aangeboden 

Een onbekende fotograaf biedt zijn zelfgemaakte installatie met wel vijf camera’s aan via Craigslist, een website waar je de meest uiteenlopende dingen kunt vinden. Hij noemt de installatie ‘het ultieme fotografie platvorm.’ De installatie bestaat uit een statief waarop een soort plaat is gemaakt waar vijf DSLR’s op bevestigd kunnen worden. De anonieme verkoper biedt de volledige installatie, dus inclusief de camera’s en objectieven, aan voor slechts 26 duizend dollar. Als je de waarde van alle artikelen bij elkaar op zou tellen is zijn vraagprijs daar slechts een fractie van.
bizarre camera-installatie

Alles in goede staat 

De verkoper beweert dat alle apparatuur in goede staat is. Hij gebruikte de installatie om vijf dezelfde foto’s te maken van één scene om zo een bijzonder fotografisch project te verwezenlijken. Verder plaatst de fotograaf een lijst met informatie over de camera's en objectieven waaruit de installatie bestaat:

  • Nikon 800mm f/5.6 Lens, with a Nikon F4S camera with a High Speed Battery Pack MB-21, and a MF-23 Data Back.
  • Nikon 600mm f/4 AutoFocus Lens, with a Nikon F4S camera, with a High Speed Battery Pack MB-21, and a MF-23 Data Back.
  • Nikon 400mm f/3.5 Lens, with a Nikon F4S camera, with a High Speed Battery Pack MB-21, and a MF-23 Data Back. (Note: This lens is only ‘1/2 stop’ slower than the f/2.8! And for an experienced photographer, it can be ‘hand held’.)
  • Tokina 300mm f/2.8 Lens, with a Nikon F4S camera, with a High Speed Battery Pack MB-21, and a MF-23 Data Back.
  • Tokina 150-500mm f/5.6 Lens, with a Nikon F4S camera, with a High Speed Battery Pack MB-21, and a MF-23 Data Back.

bizarre camera-installatiebizarre camera-installatie

Mocht je in de buurt zijn van Georgia en je hebt ruimte over in je bagage voor een gigantische foto-installatie (hij haalt hem namelijk niet uit elkaar) ga dan vooral even langs. Voor meer informatie kun je de originele advertentie hier lezen.

Lees ook: Top 5 bizarre objectieven - 180.000 dollar voor een objectief? 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne