Binnenkort in Foam

Redactie 1568 0
In september pakt Foam uit met drie nieuwe exposities. Vanaf 2 september wordt het werk van talenten Rapha

Drie nieuwe tentoonstellingen zullen in september de muren van Foam sieren. Op 2 september zal in het fotomuseum het werk van Raphaël Dallaporta en Breno Rotari worden getoond en vanaf 9 september volgt de expositie 'Still/Live', die gevuld is met hedendaagse Nederlandse fotografie.

Raphaël Dallaporta

Franse fotograaf Raphaël Dallaporta (1980) is vorig jaar uitgeroepen tot winnaar van de Foam Paul Huf Award. Deze award wordt jaarlijks door Foam uitgereikt aan een internationaal fotografietalent tot 35 jaar, de prijs bestaat uit een expositie in het museum. Dallaporta zal in Foam exposeren met zijn serie 'Observations'. De beelden van Dallaporta kenmerken zich door zijn koele, registrerende manier van fotograferen en de spanning die hij oproept met zijn foto's.

Foto © Raphaël Dallaporta.

Breno Rotatori

In oktober staat Amsterdam in het teken van het Brasil Festival Amsterdam. Om de mensen hier alvast een beetje voor op te warmen toont Foam het werk van de jonge Braziliaanse fotograaf Breno Rotatori (1988). Rotari zal vanaf 2 september zeven weken de witte ruimtes van Foam vullen met werk waarmee hij de scheidslijn tussen realiteit en fictie probeert te vinden. Zijn foto's hebben aparte kleuren en een bepaald lichtgebruik dat de kijker mee moet nemen naar een dromerige wereld.

Foto © Breno Rotatori.

Still/Life – hedendaagse Nederlandse fotografie

In 2001 was 'Dutch Delight' de eerste groepstentoonstelling in Foam met werk van meerdere Nederlandse fotografen. Nu, tien jaar verder, roept Foam de Nederlandse groepstentoon­stelling weer tot leven. In Still/Life toont het fotomuseum werk van 28 hedendaagse Nederlandse fotografen met als thema stilleven.

Niet alleen foto's van wijn, druiven en bloemen zullen daarbij te zien zijn, maar juist het stilleven in een gemoderniseerd en geactualiseerd concept. Vanaf 9 september zal de tentoonstelling van start gaan. Naast stillevens geeft de expositie ook een overzicht geeft van de talenten die Foam de afgelopen tien jaar ontdekt, gevolgd en getoond heeft.

Foto © Qiu Yang.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie