Billy Kidd is en blijft een fotografie-'cowboy'

Redactie 1184 0
Een fotograaf met de naam van een filmster. Billy Kidd wordt wel vaker verward met 'outlaw' Billy the Kid, maar staat toch echt verre van hem. Het is zijn echte naam, al vanaf geboorte. 'It's cool', aldus de mode-, portret-, en celebrityfotograaf.

Toch kon Billy Kidd het niet laten een subtiele verwijzing naar zijn naamsgenoot te gebruiken in zijn slogan. Iedereen die door hem op de foto wordt gezet mag namelijk zeggen: 'I was shot by Billy Kidd'. En dat zijn er nogal wat: van de Amerikaanse acteurs Michael Angarano en Aaron Bobrow tot de Britse popband The XX. Naast mode-, en portretfotograaf werkt Billy namelijk veel met beroemdheden, die zich gewillig voor zijn lens bewegen.

Outlaw

Er zijn meer – onverwachte – overeenkomsten met zijn illustere naamgenoot. Zo is Billy geboren in Florida, maar verhuisde hij op jonge leeftijd naar Arizona. Na in talloze Amerikaanse steden te hebben gewoond, vertrok hij naar New York. 'Het epicentrum van kunst in de Verenigde Staten', aldus de fotograaf. Maar hij blijft terugkeren naar Arizona. 'Ik hou van de woestijn en de bergen; diep in mijn hart ben ik een echte cowboy'. Er zit dus toch nog een beetje 'outlaw' in Billy Kidd.

Emily Ruhl © Billy Kidd

Fotografie

Fotografie is voor Billy zijn enige bezigheid. 'Ik kan niets anders dan creëren, maken', stelt hij. Toch is hij er bij toeval ingerold, omdat hij zijn baan als bankier verloor. 'Destijds zat ik pas een half jaar op de universiteit en besloot ik een fotografiecursus te doen, voor de lol. Toen ik mijn docent vertelde over de situatie bracht hij me in contact met een lokale fotograaf die mij aannam om zijn studiomanager te worden.' Dat voelde goed en Billy stopte met school. Drie jaar later zou hij zijn eerste prijs winnen en een flink aantal beroemdheden voor zijn lens hebben gehad.

Darya Semenchenko © Billy Kidd

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie