Bill Murray gefotografeerd in MoMa

Bill Murray gefotografeerd in MoMa

Nadja Geskus 406 0
Moma, oftewel het Museum of Modern Art, is een van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld. Fotograaf Marco Grob duikt samen een dag MoMa in, waar ze een bijzondere set foto’s maken.

Marco Grob

Fotograaf Marco Grob is geboren in Olten, Zwitserland. Nadat hij een tijd assistent fotograaf is geweest in Los Angeles, werkte hij zo’n twintig jaar als stilleven fotograaf. Maar in 2003 kwam daar verandering in. Hij richtte zich sindsdien op portretten. Toen hij verhuisde naar New York werkte hij met de grootste artiesten samen. Leonardo DiCaprio, George Clooney, Sandra Bullock, Lady Gaga, Elton John, Barack Obama en vele anderen stonden voor zijn camera. Momenteel woont Marco Grob in New York, maar hij doet opdrachten overal ter wereld.

MoMa

Het MoMa bevat een prachtige kunstcollectie van schilderkunst en beeldhouwkusnt van de 20e eeuw. Tevens hebben ze een grote collectie films, foto’s en boeken. Het MoMa ligt in de buurt van het Metropolitan Museum of Art. Marco Grob maakte een bijzondere video waarin je een kijkje kunt nemen achter de schermen van de shoot “A Day At The MoMa”, met in de hoofdrol Bill Murray. In de serie wordt Bill Murray deel van de kunst en de kunst wordt deel van Bill Murray. De foto’s werden gemaakt voor GQ Germany. Voor deze shoot gebruikte Grob een Hasselblad.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja