Bijzondere time lapse

Bijzondere time lapse

Nadja Geskus 800 0
Japanse artiest Yoshiyuki Katayama creëert toch wel erg bijzondere time lapse beelden. De bloemen komen versneld tot bloei, terwijl er een insect op zijn gemak over de plant heen loopt. De video's zijn prachtig en zeker de moeite waard om te bekijken!

Time lapse

De prachtige serie waar Yoshiyuki Katayama aan werkt heet Umwelt. In het kort betekent het eigenlijk 'de wereld zoals het beleefd wordt door een bepaald organisme.' In de time lapse van Yoshiyuki Katayama is dat organisme een insect. Langzaam kruipen de insecten over de bloemen, die versneld tot bloei komen. Het geheel heeft een vervreemdend effect, maar het is bijzonder mooi gemaakt! 

Geheim

Hoe de time lapse beelden zijn gemaakt is niet duidelijk. Er moet ongetwijfeld een zeer goede editing aan te pas zijn gekomen, maar de Japanse artiest onthult zijn geheimen niet. Dat het een prachtig resultaat heeft, daar is in elk geval geen twijfel over mogelijk! 

Niet alleen is Yoshiyuki Katayama bezig met de prachtige serie Umwelt, hij maakt ook andere bijzondere video's die je kunt vinden op zijn website

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja