Bijzondere Stop Motion-video met Nikon D810

Bijzondere Stop Motion-video met Nikon D810

Jasper van Bladel 915 1
Nikon vroeg kunstenaarsduo Wriggles and Robins om een video te maken met stop motion-techniek waarin de kwaliteiten van de full frame Nikon D810 goed naar voren komen. Het ging de fabrikant daarbij vooral om de low-light mogelijkheden die deze camera biedt.

Het resultaat is een bijzonder filmpje waarin je verschillende diersoorten voorbij ziet komen, zowel vliegend als rennend. De dieren zijn uiteraard niet echt, maar gemaakt van karton.

Via de techniek, waarbij een hoop foto's uit de Nikon D810 achter elkaar gezet zijn om zo een bewegende scene te simuleren, zijn de kartonnen dieren vervolgens tot leven gebracht met de Nikon D810.

Nightlife from Wriggles & Robins on Vimeo.

Karton

In totaal werden er 84 kartonnen dieren gebruikt, die via een rails door het landschap bewogen en iedere keer met een andere belichting op de gevoelige plaat werden vastgelegd. Het duo maakte gebruik van flitslicht door vier verschillende Nikon-flitsers te gebruiken. Het is de vraag of de twee kunstenaars door deze keuze de low-light-capaciteiten van de Nikon D810 goed laten zien, maar het resultaat is wel mooi en bijzonder om naar te kijken.

Behind the scenes

Ook is er een behind-the-scenes-video gemaakt, waarin je precies kunt zien op welke wijze deze film met de Nikon D810 is gemaakt.

 

Nightlife - Timelapse from Wriggles & Robins on Vimeo.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van vinni

Het resultaat is leuk, maar het zou mij als koper niet over de streep trekken.