Bijzondere Kipon adapter met neutral density filter

Bijzondere Kipon adapter met neutral density filter

Fabienne Keijzer 1857 0
Kipon introduceert een bijzondere Canon EF-S-adapter met een ingebouwd neutral density filter. De adapter kan worden gebruikt op Sony camera's met E mount.

Adapter met ND-filter 

Kipon, een Chinese producent van lens adapters en fotografie accessoires, komt met een bijzondere adapter met een ingebouwde neutral density filter. Dit opzetstuk kan worden gebruikt op Sony E –mounts en wordt tussen de body en het objectief geplaatst. De autofocus en stabilisatie van het objectief blijven werken als je deze adapter gebruikt. Het filter is voornamelijk bedoeld voor video-opnamen.
Kipon

Kipon EF-S/E AF ND

De Kipon EF-S/E AF ND is de eerste adapter van het bedrijf met een variabel ND-filter. Het filter kan worden gedraaid middels een wieltje dat uit de adapter steekt, deze is gemarkeerd met waardes tussen de 1.5 en 7 f-stops. Het idee van deze adapter is dat je bij video-opnames een wijd diafragma kunt gebruiken met passende video-sluitertijden. Omdat het een Canon EF-S adapter is kan deze zowel op EF als EF-S objectieven worden gebruikt.
KiponKipon

Prijs 

De Kipon EF-S/E AF ND kost 43.200 Yen, omgerekend zo’n 380 euro. Voor meer informatie over deze bijzondere adapter kun je kijken op deze vertaalde Japanse website.

Lees ook: Video toont indrukwekkende AF-snelheid Kipon EF-MFT-adapter

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne