Bijzonder Fisheye objectief

Bijzondere 250° Fisheye voor Micro Four Thirds

Fabienne Keijzer 1386 0
Er wordt een bizarre nieuwe lens geproduceerd voor Micro Four Thirds camera’s. De Entaniya 250 Fisheye MFT heeft iets weg van een UFO en heeft een beeldveld van wel 250 graden.

Entaniya 250 Fisheye MFT

Het Japanse bedrijf Entapano is verantwoordelijk voor deze bijzondere lens. De Entaniya 250 Fisheye MFT wordt ook wel een ‘One Shot VR’-objectief genoemd. De hoek die het objectief maakt is zo groot dat je zelf in beeld kunt zijn als je niet oppast bij het maken van een foto. Om die hoek van 250 graden te bereiken is wel het een en ander nodig. Het objectief heeft 18 lenselementen verdeeld over 12 groepen, inclusief die extra-low dispersion elementen.
Entaniya FisheyeEntaniya Fisheye

Drie brandpuntsafstanden 

Je kunt kiezen uit drie verschillende brandpuntsafstanden. Respectievelijk 2.3mm f/2.8, 3.0mm f/2.8 en 3.6mm f/4.0. Op de website van Entapano wordt wel vermeld dat er nog veranderingen kunnen worden aangebracht en dat de lens nog in ontwikkeling is.

3500 dollar

Het bedrijf hoopt de Entaniya 250 in de verkoop te gooien voor het einde van dit jaar, maar het is onduidelijk of dit wel mogelijk is. De prijs van het objectief komt rond de 3500 dollar te liggen. Kijk voor meer informatie op de website van Entapano.
Entaniya FisheyeEntaniya Fisheye

Lees ook: Apexel 8mm Fisheye smartphone-objectief
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne