Zevende Kickstarterproject van Lomography

Bijzonder veranderlijk objectievensysteem van Lomography opgedoken

Redactie DIGIFO... 568 0
Lomography staat bekend om bijzondere en onconventionele producten en komt nu met een wel heel bijzonder systeem. Met het Neptune Convertible Lens System krijg je één lensbasis waarop je verschillende lenscomponenten kan plaatsen. Zo kan je heel makkelijk snel wisselen tussen verschillende brandpuntsafstanden. Én, het systeem kan gebruikt worden met speciale diafragmaplaten voor bijzondere bokeh.

Het systeem bestaat uit één lensbasis dat op je camera kan worden gedraaid zoals je van objectieven gewend bent, waarna je met opzetstukken het objectief naar wens kan aanpassen. Momenteel zijn er opzetstukken waarmee je een brandpuntsafstand van 35mm, 50mm of 80mm kan krijgen, maar Lomography heeft al laten weten van plan te zijn meerdere opzetstukken te zullen produceren; van 15 tot 400mm.

Ook is het mogelijk om diafragmaplaten tussen de basis en de opzetstukken te plaatsen, waarmee je zeer bijzondere bokeh-effecten kan creëren.

Lees ook: Lomography gebruikt crowdfunding voor nieuwe Lomo'Instant Automat

Lomography

Lomography is een organisatie die probeert analoge, experimentele en creatieve fotografie aan de man wil brengen. Het bedrijf heeft verschillende bijzondere filmrolletjes geherintroduceerd, stond aan de wieg van de instant-fotografie revival. Lomography heeft al zes keer eerder een Kickstarter-campagne opgezet om een project te financieren, tot nu toe allemaal succesvol. Ook dit nieuwste project is nu al een succes; binnen één dag is al ruim drie keer de beoogde $ 100.000,- gehaald.

Kijk voor meer informatie en om alvast een Neptune-systeem te bestellen op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie