Bijzonder patent van Nikon vrijgegeven

Bijzonder patent van Nikon vrijgegeven

Redactie DIGIFO... 1497 0
In een wereld waarbij steeds meer smartphonefabrikanten experimenteren met dubbele cameramodules wordt het lastig om uniek te blijven. Nikon blijft innoveren en heeft nu een patent aangevraagd voor een zeer bijzonder ontwerp.

De camera in kwestie heeft maar liefst vier objectieven en vier sensoren. Door de beelden van de vier verschillende sensoren samen te voegen kan de camera bijzonder scherpe foto's leveren en alsnog erg compact blijven. Ook kan de camera op deze manier goede foto's maken met slechte lichtomstandigheden.

Het patent laat zien dat de sensoren zich niet aan de achterkant van de camera bevinden, maar dat deze aan de zijkanten van de camera worden geplaatst. Om toch het licht op te vangen, wordt dit door middel van spiegels naar de sensoren gestuurd. Nikon heeft dit patent al in 2013 aangevraagd, maar deze is pas recentelijk gepubliceerd.Patent NikonLees ook: 'Light' belooft revolutionaire camera

Bijzondere Nikon camera

Of deze camera ooit door Nikon ontwikkeld wordt is nog maar de vraag, maar het laat wel zien dat het bedrijf open staat voor nieuwe en bijzondere ontwerpen en niet bang is om te innoveren. 

Voor meer informatie over Nikon camera's kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie