Snelste GF-objectieven tot nu toe

Bijzonder lichtsterke objectieven voor Fujifilm GFX in aankomst

Redactie DIGIFO... 689 0
De Chinese objectievenfabrikant Zhong Yi Optics heeft twee uiterst lichtsterke objectieven aangekondigd voor de Fujifilm GFX. Omgerekend naar middenformaat komt het bedrijf met een 51mm f/1.1 en een 67mm f/0.95.

Van de twee objectieven die Zhong Yi Optics op de markt brengt is eigenlijk alleen het 65mm f/1.4 écht nieuw. Dit objectief (omgerekend het 51mm objectief) is uitgerust met handmatige diafragmacontrole en scherpstelling en zal geschikt zijn voor filters van 77mm.

Het tweede objectief, het 85mm f/1.2 objectief, bestaat al voor andere camera's en wordt omgebouwd om ook op de GFX te werken. Het objectief krijgt dan een equivalente brandpuntsafstand van 67mm en een maximaal diafragma van f/0.95.

Beide objectieven moeten later dit jaar verkrijgbaar zijn, maar veel meer details zijn nog niet bekend.Bijzonder lichtsterke objectieven voor Fujifilm GFX in aankomstBijzonder lichtsterke objectieven voor Fujifilm GFX in aankomstLees ook: Fotodiox Pro introduceert vijf adapters voor Fujifilm GFX

Objectieven op de Fujifilm GFX

Bij de introductie van het nieuwe GFX-systeem had Fujifilm slechts drie objectieven, maar het Japanse bedrijf liet wel al weten dat er een adapter beschikbaar komt om ook Hasselblad-objectieven te gebruiken. Vorige week liet Fujifilm al weten dat er een vierde objectief aankomt en dat er nog één, en een teleconverter, in de pijplijn staan. Verder zijn er in de afgelopen maanden verschillende adapters verschenen waarmee het mogelijk wordt om onder andere oude Canon, Nikon, Mamiya en Olympus-objectieven te gebruiken met de GFX. Wie overweegt te investeren in dit nieuwe systeem, hoeft zich dus geen zorgen te maken dat er te weinig glas voorhanden is.

Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie