Bijzonder: kristallen jubileum-Nikon

Bijzonder: kristallen jubileum-Nikon

Jasper van Bladel 926 0
Het zal jullie niet ontgaan zijn: Nikon bestaat 100 jaar. Afgelopen week schreven we al over de jubileumproducten die het merk op de markt brengt om deze mijlpaal te vieren. Nu lichten we er eentje uit: de opmerkelijke Nikon 1 van Swarovski-kristal.

Nikon viert het 100-jarige jubileum met een aantal jubileumproducten. Zo komt Nikon met speciale edities van de Nikon D5 en D500, een set met drie lichtsterke zoomobjectieven (een 70-200mm f/2.8, een 24-70mm f/2.8 en een 14-24mm f/2.8) en twee verrekijkers. Allemaal uitgevoerd met een luxe donkergrijze finish, het Nikon 100-logo en speciale draagbanden.

Swarovski

Maar er is dus nog meer. Tussen de jubileumstukken is ook een kristallen Nikon 1-replica te vinden. Ongeveer even groot als het origineel, gemaakt van echt Swarovski-kristal. Het Japanse merk heeft de Nikon één-op-één na laten maken, zo zitten alle details op hun plek en zijn de typenamen en logo’s gegraveerd. De delen die bij de echte camera in leer zijn uitgevoerd, hebben een speciale behandeling gehad waardoor het kristal op die plekken donkerder oogt.

De prijs van dit bijzondere kleinood is overigens nog niet bekend, maar we verwachten gezien de prijs van kristal dat je voor het geld ook een werkende camera van Nikon zou kunnen kopen.  Meer info volgt dus.

Lees ook: Nikon 1 geveild voor €348.000

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper