Bijna alle cameragebruikers delen foto's met vrienden

Redactie 698 0
Dat foto’s delen een populaire gewoonte is, wisten we al. Maar dat het zó populair is komt misschien wel als een verrassing. Nieuw onderzoek laat namelijk zien dat negentig procent van de cameragebruikers hun foto’s op welke manier dan ook delen.

Het onderzoek werd gedaan in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk en suggereert dat er wereldwijd 3,5 miljard camera’s in gebruik zijn. De teller van opgeslagen digitale foto’s op de computer, harde schijf of in de ‘cloud’ zou op een biljoen liggen. Hoewel deze getallen veronderstellingen zijn – zekere cijfers hierover zijn moeilijk te krijgen -, nam Futuresource Consulting ze als uitgangspunt voor hun onderzoek naar het ‘deelgedrag’ van cameragebruikers.

Persoonlijke waarde

In het onderzoek ging het om het delen van beelden die een hoge persoonlijke waarde hebben voor de cameragebruiker. Ongeveer negentig procent van de gebruikers blijkt zijn foto’s met vrienden, familie en kennissen te delen. De manier waarop ze dat doen varieert, maar de digitale methode overheerst.

Via je telefoon

Hoewel leeftijd hier wel een verschil in maakt, blijkt een derde van de ondervraagden te fotograferen en het resultaat te delen via zijn of haar mobiele telefoon. Ongeveer een kwart van de foto’s die deze groep daarmee maakt wordt met vrienden en kennissen gedeeld. Bij de leeftijdsgroep van 16 tot 34 jaar is deze methode veruit het populairst: 75 tot 100 procent van de beelden leggen zij vast met hun telefoon. Tot slot blijkt ook dat vrouwen actiever zijn in het delen van foto's dan mannen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie