'Beyond the document': hedendaagse Belgische fotografen

Redactie 1693 0
Vanaf 29 juni is in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel werk van veertien heden

De tentoonstelling is een initiatief van Bozar en de fotomusea van Antwerpen en Charleroi. Zij willen met 'Beyond the document' een inkijk geven in 'de dunne scheidingslijn die vandaag tussen documentaire fotogra­fie en kunstfotografie loopt'.

Beyond the document

Fotografie behoort al een aardig tijdje tot de kunstsector, maar heeft anno nu ook een documentair-maatschap­pelijk vernis gekregen. De hele wereld heeft hier mee te maken en ook België ontsnapt hier niet aan. Deze expositie biedt dan ook 'een unieke inkijk, waarbij objectiviteit en subjectiviteit, fictie en werkelijkheid, reportage en concept, document en kunstwerk in hetzelfde beeld worden vermengd', aldus Bozar.

'Dudelange II 1995' © Felten Massinger

Fotografen

In 'Beyond the document' is het werk van de volgende veertien Belgische fotografen te zien: Gilbert Fastenaekens, Thomas Chable, Chantal Maes, Philippe Herbet, Christine Felten, Véronique Massinger, Vincen Beeckman, Arno Roncada, Jan Kempenaers, Bert Danckaert, Nick Hannes, Herman van den Boom, Lara Dhondt en Karin Borghouts. De tentoonstelling is samengesteld door Xavier Canonne (Charleroi), Pool Andries (Antwerpen) en Frank Vanhaecke (Bozar Expo).

'Series Trough the Looking Glass 2002' © Karin Borghouts.

'La peau des choses 2005 - 2010' © Thomas Chable.

'Brest, Belarus 2008' © Nick Hannes.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie