Bewerk in Adobe Lightroom met de Loupedeck

Bewerk in Adobe Lightroom met de Loupedeck

Jasper van Bladel 8490 0
Steeds vaker zien we fysieke controllers voor fotobewerkingsprogramma’s op de markt verschijnen. Palette is daarvan een mooi en breed inzetbaar voorbeeld. Een Fins bedrijf komt nu met de Loupedeck, een fysieke controller voor Adobe Lighroom. In juni worden de eerste Loupedecks uitgeleverd.

Foto’s bewerken via een fysieke controller is een gat in de markt, dat blijkt maar weer. Palette is een erg mooi en goed systeem dat voor allerlei verschillende software te gebruiken is. In Finland heeft men de Loupedeck ontwikkeld, een fysieke controller die vooralsnog alleen en specifiek met Adobe Lightroom werkt.

Functies

Alle bekende Lightroom-functies komen terug op het toetsenbordvormig apparaat. Zelfs zijn er instelwielen voor de afzonderlijke kleuren, waarbij je kunt schakelen tussen hue, saturation en liminance. Verder vind je natuurlijk de gebruikelijke functies waarmee je zaken als contrast, zwarten, wittinten, vignettering en de helderheid aan kunt passen.

Crowdfunding

De Loupedeck is bijna werkelijkheid. Via Indiegogo is een crowdfundingcampagne gestart om in totaal € 75.000 op te halen. Dit bedrag is ruimschoots gehaald, uiteindelijk is er ruim € 350.000 opgehaald. Op dit moment is het bedrijf druk met het testen van prototypes. De Loupedeck zal vanaf juni 2017 beschikbaar zijn, allereerst voor de backers van het crowdfundingproject. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper