Bewakingscamera's vaak van belabberde kwaliteit

jesse kraal 1429 1
Bij de gemiddelde digitale camera kijken we niet meer op van full hd-filmkwaliteit. Bewakingscamera's laten echter vaak een hoop te wensen over. Dit met een hoop onopgeloste zaken en soms zelfs vrijspraak tot gevolg.

De kwaliteit van de beelden laat vaak een hoop te wensen over, zo schrijft het AD. Even inzoomen op de verdachte, zoals ze dat bij Amerikaanse tv-series zo vaak doen, is er dan ook niet bij. De verdachten zijn vaak niet meer dan een schim op de bewakingsbeelden, totaal onherkenbaar en dus onbruikbaar als bewijs of middel tot opsporing.

Recent werd er bij het tv-programma Opsporing Verzocht beelden getoond van een overval op een depot van het waardetransportbedrijf Brinks. De beelden waren zo slecht dat er geen enkele mogelijkheid was de daders te identificeren.

Het lijkt dan ook vreemd dat zoveel bedrijven nog gebruik maken van camera's met zo'n slechte kwaliteit. Ook in de wereld van bewakingscamera's is hd-kwaliteit mogelijk. Er zijn diverse full hd-bewakingscamera's verkrijgbaar.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Shaggy

Bedrijven houden er over het algemeen niet van om geld uit te geven. Dat wrijft veel mensen tegen de haren in. Ik merk het in mijn eigen omgeving heel erg. Een dure leaseauto moet voor het aanzien in de straat, maar een fatsoenlijke beveiligingsinstallatie mag niet want is veel te duur... Ach ja. Eigen schuld als ze dan geen betere beelden hebben als ze daarop bezuinigen...