Beveiligde modusknop voor Canon 5D II en 7D (UPDATE)

Redactie 2174 0
Gebruikers van een Canon EOS 5D Mark II en 7D krijgen de mogelijkheid hun modusknop te laten vervangen voor een beveiligd exemplaar als op de 60D. De prijs voor de buitenlandse markt is al bekend, wat de wijziging in Nederland gaat kosten is nog onbekend.

De Canon EOS 60D is voorzien van een modusknop met een drukknopje in het midden, welke ingedrukt moet worden voordat er aan de modusknop gedraaid kan worden. De 5D II en 7D hebben deze 'beveiligingsknop' niet, maar Canon komt haar klanten nu tegemoet. Voor een bedrag van honderd dollar vervangen zij de oude knop voor een nieuw, beveiligd exemplaar.

Tech Repair

Canon stelt de wijziging wereldwijd beschikbaar, maar heeft nog geen prijzen voor de Nederlandse markt. Zij hebben Tech Repair – hét Canon reparatiecentrum van de Benelux – wel geïnstrueerd over de werkwijze, maar verder nog geen informatie verschaft. De fabrikant voert geen campagne zoals ze dat in Amerika doen en houdt de mogelijkheid van het vervangen van de modusknop dus eigenlijk stil. Wel laten zij weten dat nieuwe 7D en 5D II's nog gewoon gefabriceerd zullen worden zonder de beveiligingsknop.

Update:

Tech Repair heeft ons laten weten dat zij voor het vervangen van de modusknop op de 5D II 118 euro rekenen. Voor de 7D ligt deze prijs iets lager: 105 euro. Deze prijzen zijn wel onder voorbehoud van meerdere klachten. Je heb de optie om je camera op te sturen naar de reparateur, of deze zelf langs te brengen in Ossendrecht.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie