Betere specificaties en lagere prijzen voor Red’s DSMC

Julian 427 0
Red heeft nieuwe specificaties en prijzen naar buiten gebracht voor het modulaire dsmc-systeem. De vernieuwingen zijn te vinden onder de motorkap en in het inruilprogramma voor Red One bezitters.

Red wil het hele proces van digitale signaalverwerking zelf onder controle hebben. Van het elektronisch ontwerp tot aan de fabricatie van de sensor toe. Volgens oprichter Jim Jannard heeft het Red-ontwikkelteam een radicaal nieuwe benadering gevonden waarmee eerdere limieten omzeild kunnen worden. Exacte details blijven onbekend, maar volgens Jannard maken de ontwikkelingen betere specificaties mogelijk.

Prijsverlaging
De prijzen zijn iets naar beneden bijgesteld ten opzichte van de aankondiging op 13 november. Zo is bijvoorbeeld het prijskaartje van het 25-megapixel full-frame Scarlet FF35 ‘brein’ gedaald van $12.000 naar $9.750. Wel zullen potentiële kopers geduld moeten hebben tot eind 2009 en blijven prijzen en specificaties nadrukkelijk onder voorbehoud.

Inruil en upgrades
Om vaste klanten tevreden te houden, heeft Red nieuwe inruilopties aangekondigd. Gebruikers van de Red One kunnen kunnen upgraden naar een full-frame sensor voor $4500, of hun camera inruilen en het volledige aankoopbedrag ($17.500) terugkrijgen als korting op een model uit de Epic-serie. Ook komt een ‘Epic X’ pakket beschikbaar, het brein met S35-sensor en gratis CF-, I/O- en batterijmodule is alleen beschikbaar voor klanten die hun Red One inruilen. Als laatste kunnen bestaande gebruikers kiezen voor een korting van twaalf procent op het Scarlet-systeem.