Beschoten fotografen claimen $1 miljoen

Julian 843 0
Agence France-Presse en twee fotografen van het agentschap klagen topmodel Gisele Bundchen en American Football-ster Tom Brady aan. De fotografen maakten foto’s van het tweetal tijdens hun bruiloft, wat uiteindelijk leidde tot een schietpartij.

Yuri Cortez en Rolando Aviles, fotografen werkzaam voor AFP, maakten foto’s van het bruiloftsfeest van de twee sterren, dat in april op Costa Rica werd gevierd. Volgens de aanklacht maakten de fotografen foto’s vanaf een nabijgelegen pand. Toen ze naar hun auto terugkeerden werden ze 'op bedreigende wijze' geconfronteerd door bodyguards.

De fotografen weigerden in te gaan op het verzoek hun camera’s en geheugenkaarten af te geven. Nadat een bodyguard de auto in probeerde te komen om de camera’s afhandig te maken en een ander zijn pistool getrokken had, probeerden Cortez en Aviles weg te rijden.
Op dat moment opende een van de bodyguards het vuur op de auto. De kogel verbrijzelde de achterruit en miste het hoofd van de fotografen op enkele centimeters, aldus de aanklacht.

De schadeclaim is ingediend uit principe, niet om het geld, stelt AFP. Het agentschap zou getracht hebben tot een schikking te komen met de advocaten van Brady en Bundchen, maar dat leidde tot niets.

Volgens het AFP had het echtpaar kunnen weten dat hun huwelijk pers zou aantrekken. De aanklacht luidt dat ze onzorgvuldig geweest bij het inhuren en trainen van hun personeel en dus verantwoordelijk zijn voor het incident. Brady en Bundchen hebben nog niet gereageerd op de aanklacht, aldus hun advocaat.