Bert Ceulemans - Reisfotografie in Peru

Redactie 1477 0
In de rubriek Exposure vertelt wekelijks een fotograaf over zijn werk. Deze week is de 28-jarige Bert Ceulemans uit Leuven aan het woord, over de foto’s die hij maakte in Peru.

Het land

Over Bert Ceulemans

Bert Ceulemans werkt als free-
lance regisseur, voornamelijk voor televisie. Hij is altijd gefa-
scineerd geweest door beeld. Een jaar geleden kocht hij een Nikon D80 en raakte direct verslaafd aan het fotograferen. Reizen is ook een passie van Bert. In combinatie met fotografie levert dat de ultieme vakantie op.

Peru is een van de mooiste landen die ik heb mogen bezoeken. Drie weken trok ik rond in dit aparte land. Ik heb vele kilometers afgelegd, prachtige dingen mogen aanschouwen en interessante mensen ontmoet.

Het is een enorm fotogeniek land. Met zijn indrukwekkende weidse landschappen en kleurrijke mensen was het een waar feest om er met mijn fototoestel rond te lopen.

Peru is een land met een enorme verscheidenheid aan geografie. In de Andes vind je gebergten met vulkanen en koude hoogvlaktes. In de jungle is het groen, warm en vochtig. Aan de kust zijn er woestijnen, koude oceanen en warme lucht.

Bewoners
De mensen zijn dan weer niet zo divers. Ze delen allen hetzelfde Incaverleden, ze zien er allemaal even kleurrijk uit en zijn ook stuk voor stuk even vriendelijk, behulpzaam en gastvrij.Meer foto's van Bert Ceulemans vind je op zijn
Flickr pagina


Foto 1
Ik wou zo graag een foto maken van een herder, volledig omsingelt door zijn schapen. Dat is mij helaas niet gelukt, maar deze vrouw maakte alles goed. Ik ben zeer trots op dit portret, alleen vind ik het achteraf jammer dat haar teen (die door haar schoen heen komt piepen) er niet volledig opstaat.

 


Camera: Nikon D80 met Sigma 10-20mm objectief

 

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie