BenVista brengt PhotoZoom Pro 4 uit

Redactie 1277 0
BenVista heeft een nieuwe versie van haar beeldvergrotingssoftware op de markt gezet: PhotoZoom Pro 4. De fabrikant belooft uitvergrotingen van maximaal 1 miljoen bij 1 miljoen pixels.

De PhotoZoom-reeks is gespecialiseerd in het vergroten (en verkleinen) van digitale afbeeldingen met behoud van kwaliteit. Hiervoor gebruikt BenVista haar gepatenteerde S-Spline technologieën. Met PhotoZoom Pro 4 wil BenVista een extra uitdaging aanpakken: het creëren van acceptabele beeldvergrotingen op basis van originelen van matige of zelfs slechte kwaliteit.

Photozoom Pro 4

In een persbericht licht BenVista's directeur Dimitri Schoolwerth toe: "Idealiter werk je altijd met originelen van hoge kwaliteit, maar de realiteit kan anders zijn. Wat als je afbeelding vol ruis zit? Het vergroten van zulke plaatjes is meestal geen goed idee, omdat de reeds aanwezige storingen hinderlijk naar voren zullen komen.” Met PhotoZoom Pro 4 zegt Schoolwerth een nieuwe oplossing voor dit probleem te bieden. "We hebben een technologie ontwikkeld die perfect aansluit bij onze S-Spline Max vergrotingstechniek. Niet alleen schoont het effectief jpeg compressie-artefacten en ruis op; ook na vergroting blijft het resultaat er scherp en natuurlijk uitzien."


Classic

Een andere belangrijke nieuwe eigenschap van PhotoZoom Pro 4 is ondersteuning van 64-bit werkomgevingen. Overige verbeteringen zijn extra mogelijkheden voor fine-tuning en nieuwe voorgedefinieerde instellingen voor verschillende types afbeeldingen en print- en pixelgroottes. Naast PhotoZoom Pro 4 brengt BenVista ook PhotoZoom Classic 4 uit. Deze mist sommige functies uit de Pro-versie, maar is wel uitgerust met de S-Spline XL beeldvergrotings­technologie.

Prijs en verkrijgbaarheid

Voor de volledige versie van PhotoZoom Pro 4 moet 169 euro neergeteld worden. De upgrade vanaf versie 3 kost 79 euro. Photozoom Classic 4 kost eveneens 79 euro, een upgrade van de vorige versie is verkrijgbaar voor 39 euro. Gratis testversies van PhotoZoom Pro 4 en PhotoZoom Classic 4 zijn beschikbaar als download via de website van BenVista. 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie