Bentley maakt gigantische reclamefoto met 53 miljard pixels

Bentley maakt gigantische reclamefoto met 53 miljard pixels

Jasper van Bladel 1528 0
De Britse autofabrikant Bentley maakt ultraluxe auto’s voor de rijken op aarde. Ze maken ook even buitengewone reclamefoto's. Bijvoorbeeld deze van maar liefst 53 miljard pixels. Je kunt inzoomen tot op de autostoel!

Deze foto is net zo bijzonder als de auto waar hij reclame voor maakt, een peperdure Bentley Mulsanne. De gigantische foto is gemaakt door fotograaf Simon Stock en het heeft hem dagen gekost om alle beelden te maken. Een gigantische klus.

Om de foto te maken gebruikte Stock een aantal Nikon D810’s, voorzien van een wisselend gezelschap objectieven. De brandpuntsafstanden varieerden van 300mm tot 1500mm. Per objectief had de fotograaf vier tot acht uur nodig om de benodigde beelden te maken. Daarbij is gebruikgemaakt van techniek die de NASA ook gebruikt om beelden vanuit hun ruimtestations aan elkaar te maken. Zo ontstond uiteindelijk deze gigantische foto van maar liefst 53 miljard pixels, dat is 53.000 megapixel.

Wind

Het hele proces rondom het maken van een dergelijke foto is al erg ingewikkeld, toch was er nog een factor die het hele verhaal nog gecompliceerder maakte. De Golden Gate brug, waar de foto gemaakt is, beweegt mee met de wind en staat dus niet altijd op precies dezelfde plek. De nabewerking, op een zware Mac Pro die er best moeite mee had, werd zo nog uitdagender.

Het doel van de foto is mensen te wijzen op het enorme detailniveau van de auto’s die Bentley maakt. Een dergelijke foto past in ieder geval bij het buitengewone karakter van de Mulsanne.

Hier een filmpje waarin meegekeken wordt bij het maken van de bijzondere foto:

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper