BenQ kondigt 27"-monitor met hardwarekalibratie aan

BenQ kondigt 27"-monitor met hardwarekalibratie aan

PieterMolenaar 1892 0
BenQ heeft een nieuwe professionele 27"-monitor aangekondigd. De BenQ PV270 heeft een ips-paneel met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en dekt 99 procent van de AdobeRGB-kleurruimte af. De PV270 heeft hardware voor kleurencalibratie ingebouwd en wordt geleverd inclusief anti-verblindingskap.

Volgens BenQ is de 27"-PV270-monitor vanwege de hardwarematige kleurencalibratie en het brede kleurenpalet niet alleen bij uitstek geschikt voor fotografen, maar ook voor professionals die zich met video bezighouden. Naast 99 procent van de AdobeRGB-kleurruimte, dekt de monitor ook 96 procent van de DCI-P3-kleurruimte af. Deze laatste wordt gebruikt voor mastering van onder meer bioscoopfilms. Uiteraard kan de - kleinere - Rec.709-kleurruimte voor fullhd in zijn geheel getoond worden op de monitor.

Kalibratie

BenQ heeft in samenwerking met X-Rite kalibratiehardware voor onder meer de opspanning van de primaire en secundaire kleuren, het instellen van de gamma en het grijsverloop ingebouwd bij de PV270. Deze kalibratie verloopt onafhankelijk van de pc die eraan gekoppeld is. De monitor wordt overigens in de fabriek al optimaal afgesteld. BenQ levert bij de PV270 de configuratie- en kalibratiesoftware Palet Master die de gecorrigeerde waarden opslaat in een 14bit-3D-LUT (Look-Up Table). Om bij het werken met de monitor zo min mogelijk last van lichtinvloeden van buiten te hebben, wordt een anti-verblindingskap meegeleverd door BenQ.

Aansluitingen

De PV270 beschikt over een scala aan aansluitingen die horen bij een monitor van dit kaliber. Zo is de BenQ-monitor voorzien van een hdmi 1.4-aansluiting, een displayport 1.2- en een mini-displayport 1.2-aansluiting, evenals twee usb 3.0-aansluitingen voor het aansluiten van randapparatuur. Tevens heeft de PV270-monitor een sleuf voor een sd/sdhc/sdxc-geheugenkaart. De monitor heeft uitgebreide verstelmogelijkheden, waaronder een pivot-functie. Bij die laatste verandert de weergave automatisch mee.

Prijs en beschikbaarheid

De BenQ PV270-monitor is vanaf begin juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1099 euro. Voor die prijs is de anti-verblindingskap inbegrepen.