Benefietveiling levert 650.000 dollar op, minder dan verwacht

Redactie 611 0
Een veiling die werd georganiseerd om de gevolgen van de recessie bij het Internationale Museum voor Fotografie en Film te bestrijden heeft 650.000 dollar opgeleverd. De opbrengst is echter lager uitgevallen dan verwacht.

Het George Eastman House, dat is vernoemd naar de oprichter van Kodak, organiseerde voor het eerst sinds 1977 een veiling. De opbrengst van de veiling schiet echter tekort bij de verwachtingen van de organisatie. Zij hadden de waarde van de gedoneerde foto's, boeken en camera's op meer dat  een miljoen dollar getaxeerd.


Foto: © Robert Mapplethorpe Foundation. Courtesy Sean Kelley Gallery

Donaties

De stukken, waarvan daguerreotypieën en fotogravures deel uitmaken, werden gedoneerd door 227 internationale verzamelaars, galerieën en dealers. Een uit 1931 afkomstige foto van Paul Everard Outerbridge haalde met 65.000 dollar het meeste op bij de veiling die in Sotheby’s New York plaatsvond.


Bert Stern, Marilyn Monroe, from 'The Last Sitting' (Diamonds), 1962
Donation of the artist and Staley-Wise Gallery

Noodzakelijke onderneming

Anthony Bannon, directeur van Eastman House, zegt dat George Eastman House meer dan zestig jaar de gevierde kunstenaar heeft gesteund. Voor deze veiling heeft de organisatie zich nu gericht tot de fotografiewereld om steun te vragen. Bannon zegt te zijn overweldigd door het enthousiasme waarmee dit initiatief is ontvangen. Volgens de woordvoerder van de instelling is het museum door de recessie genoodzaakt om fiscale ondernemingen zoals deze veiling aan te wenden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie