Een beetje eng is het wel...

Bellus3D maakt een gedetailleerde 3D selfie

Fabienne Keijzer 1464 0
De Bellus3D Face Camera is een opzetstuk voor je smartphone die zeer gedetailleerde 3D-scans van je gezicht kan maken. Zo krijg je een, ietwat beangstigende, 3D selfie waarop elke porie en ieder haartje te zien is.

De Bellus3D Face Scanner maakt een beangstigend gedetailleerde 3D selfie van je gezicht

3D-scanners zijn normaal gesproken onbetaalbaar, maar de Californische startup Bellus3D streeft ernaar om een soortgelijke scanner uit te brengen voor een schappelijke prijs. Met de Bellus 3D Face Scanner hebben ze een eerste stap gezet. Het apparaat wordt op een smartphone bevestigd en maakt dan met behulp van de camera aan 3D-scan met zo’n 500.000 verschillende referentiepunten. Dan zie je dus elke porie en zijn oneffenheden niet meer veilig.
Bellus3D selfie

Infrarood- en kleursensoren 

De Bellus3D scanner maakt gebruik van twee 1.2-megapixel infraroodsensoren en één 1.2-megapixel kleurensensor om de scans te maken. Twee infrarood lichtprojectoren sturen een soort laser-achtige straal uit om het gezicht te scannen terwijl de persoon in kwestie het gezicht langzaam en vloeiend van links naar rechts draait. Een extra ringlicht zorgt ervoor dat ieder deel van het gezicht evenredig belicht wordt.

 

Partners gezocht 

De startup, die sinds maart 2016 bestaat, heeft momenteel slechts de hardware in handen. Er wordt nog gezocht naar passende partners en softwareontwikkelaars die kunnen helpen om het product af te maken. De Bellus3D scanner kan bijvoorbeeld worden gebruikt om virtueel make-up of een bril te proberen, in games, een eventuele uitkomst van een chirurgische ingreep te tonen of om een 3D-print van je gezicht te maken.

 

Lees ook: 3D selfies maken

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne