Belgische Summer of Photography van 14 juni tot 16 september

Jasper van Bladel 1714 0
In Nederland hebben we GRID, in België is er het uitgebreide fotofestival Summer of Photography. Van 14 juni tot 16 september zijn er verspreid over België allerlei exposities, evenementen en lezingen die de hedendaagse fotografie tonen en beschrijven.

De fotobiënnale Summer of Photography wordt elke twee jaar georganiseerd door het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Door heel België zijn van 14 juni tot 16 september onderdelen van het fotofestival te bezoeken.

Landschap als thema

Exposities zijn er van fotografen als Gaël Turine, Michiel de Cleene, Lara dHondt en Régis Feugère. Summer of Photography 2012 heeft het landschap als thema. Veel fotografen die hier iets mee doen in hun werk zijn tijdens het festival vertegenwoordigd.

De organisatie verwoordt het zelf zo: 'Niet alleen reflecteren zij over de huidige toestand van het natuurlijke landschap en zijn verhouding tot de stad en de mens, ook de reflectie over de voorstelling van het landschap in de fotografie krijgt een belangrijke plaats ‘an sich’. Wanneer men spreekt over het Europese landschap, komen bovendien ook politiek-geografische connotaties om de hoek kijken.'

Lezingen en symposia

Naast tentoonstellingen zijn er ook lezingen, filmvertoningen en symposia die bijgewoond kunnen worden. Zo is er een lezing over de filosofie van het landschap en een symposium over landschapsfotografie. Alle onderdelen van Summer of Photography zijn los te bezoeken.

Fotofestival Knokke-Heist, waar we al eerder over schreven, is een onderdeel van Summer of Photography 2012.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper