Belgische sensorfabrikant CMOSIS breidt uit naar Amerika

Julian 1323 0
CMOSIS, de Belgische sensorfabrikant die onder meer verantwoordelijk is voor de fullframe-sensor van de Leica M, breidt uit naar Amerika. Bruce Bradford, een veteraan uit de sensorindustrie, staat aan het hoofd van de nieuwe Amerikaanse tak.

Het Belgische CMOSIS heeft vanaf nu een Amerikaanse dochteronderneming. Met de komst van CMOSIS America LLC wil de sensorfabrikant zijn positie in de Verenigde Staten verstevigen.

De uitbreiding moet zorgen voor betere ondersteuning van het Amerikaanse klantenbestand en nieuwe zakelijke kansen opleveren. Bruce Bradford staat aan het hoofd van de nieuwe Amerikaanse tak. Hij wordt gezien als een veteraan in de sensorindustrie en was eerder werkzaam voor chipfabrikanten Fairchild Imaging en e2v.

De Belgische sensorfabrikant is onder andere verantwoordelijk voor de 24-megapixelsensor in de Leica M. Ook Blackmagic, een Australische fabrikant van filmcamera's, gebruikt sensoren van CMOSIS in een aantal modellen.

Achter de schermen bij CMOSIS

In 2013 brachten we een bezoek aan het hoofdkantoor van CMOSIS in Antwerpen en spraken we met Guy Meynants, een van de oprichters van de sensorfabrikant. In DIGIFOTO Pro 2.2013 publiceerden we het interview en een blik achter de schermen bij het bedrijf.

CMOSIS - Guy Meynants
Guy Meynants, een van de oprichters van het Belgische CMOSIS, toont de sensor van de Leica M.