Belg Frederik Buyckx wint Photographer of The Year bij Sony World Photography Awards

Belg Frederik Buyckx wint Photographer of The Year bij Sony World Photography Awards

Jasper van Bladel 610 0
Tijdens een feestelijk gala in het Hilton in Londen zijn de winnaars van de Sony World Photography Awards 2017 bekendgemaakt. De Belg Frederik Buyckx is de overall winnaar met zijn fotoserie ‘Whiteout’.

De fotoserie is een landschapsserie, gedestilleerd uit zijn werk dat meer beslaat dan enkel die categorie werk. Buyckx was daarom ook bijzonder verrast dat hij juist de categorie Landscape wint en zelfs de overall winnaar van de 2017 Awards blijkt te zijn.

In zijn serie onderzoekt hij de / zijn relatie met de natuur en op de foto’s zien we serene en grafische landschappen die opvallen door hun onderlinge relatie en sterke visuele kracht. De Belgische fotograaf (1984) werkt freelance voor de krant De Standaard.

Belg Frederik Buyckx wint Photographer of The Year bij Sony World Photography AwardsProfessional, Landscape, Photographer of the Year, 2017, Sony World Photography Awards

Andere winnaars

Frederik Buyckx mag dan de overall winnaar zijn, er zijn meer winnaars bij de Sony World Photography Awards 2017. Zo is er de categorie Open Photographer of The Year, gewonnen door de Rus Alexander Vinogradov. Hij is amateurfotograaf en maakte een schitterend portret van een jong meisje, geïnspireerd op een Franse film.

Open, Portraits (Open), Open Photographer of the Year, 2017, Sony World Photography Awards

Ook is er een jeugdcategorie, waarin Katelyn Wang uit de Verenigde Staten met de prijs naar huis gaat. Ze maakte een schitterende landschapsfoto in een natuurpark in Chili.

Youth, Beauty, Youth Photographer of the Year, 2017, Sony World Photography Awards

Michelle Daiana Gentile is Student Photographer of The Year geworden, met haar serie over een oude papierfabriek in Argentinië. Ze wint 30.000 euro aan Sony-apparatuur voor haar opleiding.

Student Focus, Student Photographer of the Year, 2017, Sony World Photography Awards

Martin Parr

Ten slotte, maar dat was al bekend, wint de beroemde fotograaf Martin Parr de Outstanding Contribution to Photography Award. Zijn foto’s waarin de banaliteit van het menselijk leven naar voren komen zijn al sinds de jaren zeventig een vaste waarde in de fotografie en met zijn werk heeft Parr ook ontzettend veel betekend voor de ontwikkeling van de fotografie in het algemeen.  

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper