Beleef het historische Londen met je iPhone

Redactie 846 0
Door middel van augmented reality is het nu mogelijk door de straten van Londen te lopen, eeuwen geleden. Het Museum of London heeft namelijk een applicatie ontwikkeld voor de iPhone, waarmee oude tijden herleeft kunnen worden.

Meer dan tweehonderd plekken en bijna vierhonderd jaar geschiedenis zijn opgenomen in de Streetmuseum applicatie. Door gebruik te maken van Google Maps en geo-tagging kunnen bezoekers door de stad lopen en daarbij, aan de hand van historische foto's, leren over de geschiedenis van de Engelse hoofdstad. Zodra zij zich op een locatie uit de database bevinden kunnen ze met gebruik van augmented reality in 3D naar de historische foto van die plek kijken. 

De lancering van de gratis app hangt samen met de opening van de Galleries of Modern Londen. Aldaar kan de turbulente historie van Londen vanaf 1666 tot vandaag beleeft worden aan de hand van meer dan zevenduizend objecten. De geschiedenis van de stad beleven op de plek waar het ook daadwerkelijk gebeurde zorgt uiteraard voor een extra dimensie, zo denkt het museum. 

De Streetmuseum app is gratis te downloaden via iTunes voor zowel de iPhone 3G als 3GS.


Foto's © Museum of London

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie