Beklimming Mount Everest 360 graden vastgelegd

Beklimming Mount Everest 360 graden vastgelegd

Redactie DIGIFO... 3232 0
Elk jaar staan honderden mensen in de rij om op het dak van de wereld te staan. Ze leggen tienduizenden euro's neer en riskeren hun leven om de 8848 meter hoge berg te beklimmen. Voor wie benieuwd is naar de berg maar niet naar de Himalaya wil afreizen heeft het Zwitserse bergsportmerk Mammut de hele beklimming van de Everest 360 graden opgenomen.

Het Zwitserse bedrijf gaf vier sherpa's speciale 360-graden camera's om de hele beklimming in kaart te brengen. De meerdaagse tocht begint in het basiskamp en is helemaal tot aan de top te volgen. Op elk punt is het mogelijk om volledig om je heen te kijken. Helaas begint op de top net de bewolking een beetje over te trekken, waardoor het uitzicht niet optimaal is, maar een aantal 'stappen' lager kan je wel kilometers ver kijken. Mammut heeft een behind the scenes video uitgebracht, waarin uitgelegd wordt hoe ze dit project hebben kunnen voltooien.

 

Nederlands succes en tragedie

Afgelopen vrijdag was het hoogtepunt van het Mount Everest seizoen, met  veel succesvolle beklimmingen. Ook de Nederlanders Peter Boogaard, Niels van Buuren en Eric Arnold wisten de top te bereiken, maar helaas wisten alleen Boogaard en Van Buuren terug te komen naar het basiskamp.

Mammut heeft al eerder bergen met 360-graden camera's beklommen. Zo kan je ook vanuit je luie stoel de Matterhorn en de Mont Blanc beklimmen.  Met Google Maps is het ook mogelijk om verschillende bergen te beklimmen en google heeft ook al eens een triatleet 500 kilometer door Thailand laten lopen voor streetview-opnamen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie