Bekijk dit interview met legendarische fotograaf Douglas Kirkland

Mark IJsendoorn 993 0
Fotograaf Douglas Kirkland is wereldberoemd om zijn portretten van Amerikaanse sterren, van Marilyn Monroe tot Paris Hilton. Bekijk dit diepgaande interview met de legendarische fotograaf.

Mick Jagger, Marilyn Monroe, Arnold Swarzenegger, Michael Jackson, Charlie Chaplin. Dit is slechts een kleine greep uit de wereldberoemde namen die voor de camera van Douglas Kirkland hebben geposeerd. De 83-jarige fotograaf begon als fotograaf voor tijdschriften als Look en Life. Hij werd beroemd om zijn portretten van Amerikaanse beroemdheden en werkte lange tijd als fotograaf in de Amerikaanse filmindustrie. Fotograaf Jared Polin werd bij Kirkland thuis uitgenodigd voor een diepgaand video-interview.

Interview Douglas Kirkland

Het begon met zijn shoot van Marilyn Monroe in 1961, en dat was erop of eronder volgens Kirkland. In het interview zegt hij te geloven dat als de shoot slecht zou zijn gegaan, zijn carrière verloren zou zijn geweest. ‘Maar de shoot ging goed, en dat stelde me in staat nog veel meer sterren te fotograferen.’

Bekijk het hele interview hier:

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark