Behind the shot: MagMod, het geheime wapen van Eppel

Behind the shot: MagMod, het geheime wapen van Eppel

Redactie DIGIFO... 1802 0
Voor heel veel stellen is de trouwdag de mooiste dag van hun leven. Als fotograaf is het een hele uitdaging om daar bijzondere, creatieve, romantische en intieme beelden van vast te leggen. Iets dat Ralf Czogallik van Eppel Fotografie maar al te goed weet. In 2013 werd hij verkozen tot Beste Trouwfotograaf van Nederland, en ook in 2016 heeft hij alweer meerdere prijzen in de wacht gesleept - waaronder maar liefst 21 awards voor zijn foto’s tijdens de Masters of Dutch Wedding Photography. Ralf legt ons uit hoe 1 van zijn prijswinnende beelden tot stand is gekomen; de techniek, het plan en zijn geheime wapen: MagMod.

Eppel Fotografie

Liefde in Toscane

“Deze foto is genomen in Italië; Todi, Toscane om precies te zijn. Na de ceremonie en toost nam ik het gelukkige bruidspaar nog even mee voor wat extra foto’s. Je zou het misschien niet direct denken als je naar dit beeld kijkt, maar het is op dit moment midden op de dag, rond een uur of 3 ‘s middags! Achter het bruidspaar heb ik een Canon 600EX-RT flitser geplaatst, met daarop een MagMod MagSphere. De kop van de flitser is naar boven gericht, zodat de combinatie van de MagSphere en het bouncen vanaf het plafond een mooi diffuus licht geeft op het bruidspaar naast het al aanwezige daglicht. Ik heb mijn belichting aangepast op de lucht, en daarna met de flitser het dramatische effect gecreëerd. In de nabewerking heb ik het beeld nog opgeschoond en de kleuren naar smaak nog licht gewijzigd. Deze eenvoudige setup kost ongeveer 2-3 minuten om te schieten: ideaal, want zo wordt het bruidspaar niet ongeduldig, en kunnen ze alleen nog maar genieten van de prachtige foto’s!”

Het licht naar je hand zetten met MagMod

“Ik heb op al mijn flitsers standaard MagMod zitten. Je zou kunnen zeggen dat het een geheim wapen is, maar als je het gebruikt wordt je er zo enthousiast van dat je iedereen dit systeem wil laten zien. De kracht van MagMod zit hem in het gemak en de modulaire opbouw. Je hoeft maar 1 keer de rubberen MagGrip om je flitser te doen, die op vrijwel iedere opzetflitser past, waarna je nooit meer hoeft te klooien met klittenband of elastiekjes. MagMod maakt namelijk gebruik van krachtige magneten, waardoor je de lichtvormer die je wil gebruiken er zonder gedoe op zet. Het is zelfs mogelijk om meerdere lichtvormers tegelijk te plaatsen! Zo combineer je in een handomdraai je favoriete kleur gel met bijvoorbeeld een snoot of grid. Ideaal als je snel wilt kunnen schakelen en verschillende lichtvormers wilt uitproberen.”
MagMod komt in een kant-en-klare Basic Kit waar een MagGrip, de MagGrid en MagGel-houder met kleurengels zodat je direct aan de slag kunt. Deze kun je vervolgens eenvoudig uitbreiden met de verschillende losse lichtvormers van MagMod. Meer weten? Kijk dan hier . En ben je nieuwsgierig naar het werk van Eppel Fotografie en wil je meer zien? Neem dan vooral een kijkje op zijn blog.Magmod Modifiers

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie