Behind the scenes bij Planet Earth II

Behind te scenes bij Planet Earth II

Fabienne Keijzer 1708 0
De langverwachte miniserie Planet Earth 2 is onlangs op de BBC verschenen. De immens populaire natuurdocumentaireserie, met de heerlijke stem van David Attenborough, toont het leven op aarde van heel dichtbij en in de hoogste kwaliteit. Hoe doen ze dat?

Planet Earth II 

De eerste reeks van Planet Earth werd tien jaar geleden uitgezonden en werd de best bekeken natuurdocumentaire ooit. En als we de beelden van deel twee mogen geloven gaat ook de nieuwe serie het goed doen. Op IMDB krijgt Planet Earth II de hoogste waardering. Maar hoe maken ze die prachtige beelden toch? Het is bij deze scene, waarin een leguaan vecht voor zijn leven tegen tientallen slangen, net alsof je er middenin zit.

Behind the scenes 

De BBC werkt voor Planet Earth II met topfotografen, dronepiloten en de allerbeste apparatuur. In deze 360 graden video krijg je te zien hoe zo’n opname plaatsvindt.

BBC's Planet Earth 

Met een hele hoop geduld en goede mensen en apparatuur krijg je dus de meest prachtige beelden. Er zijn nu twee van de in totaal zes afleveringen op de BBC verschenen. Het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te bekijken is. Wel kun je op de website van de BBC terecht voor meer backstage materiaal en achtergronden.

Planet Earth II

Lees ook: Planet Earth II Trailer uitgebracht

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne