Behind Photographs, de gezichten achter iconische platen

jesse kraal 3344 0
Fotograaf Tim Mantoani heeft vijf jaar gewerkt aan zijn project 'Behind Photographs', waarin hij fotografen heeft geportretteerd terwijl ze hun eigen werk vasthouden. Daarvoor gebruikte Mantoani overigens niet de eerste de beste compact- of spiegelreflexcamera.

In vijf jaar heeft Tim Mantoani ruim 160 fotografen geportreteerd, terwijl zij hun meest iconische of dierbare foto vasthouden. Onder elke foto heeft hij de fotografen zelf een kort verhaal laten schrijven, over de afbeelding die ze in hun handen hebben. Onder de fotografen zitten beroemdheden als Elliott Erwitt en Steve McCurry.

Gigantische Polaroids

Mantoani schoot de foto's op Polaroid. Niet de kleine velletjes die uit een SX-70 rollen, maar reusachtige 20 x 24-inchvellen. Deze camera is in de jaren '70 van de vorige eeuw door Polaroid-oprichter en uitvinder Edwin Land voor het eerst gebouwd. Veel zijn er niet van en ook de film is schaars en kostbaar. Het maakt het project van Mantoani nog net iets specialer.

Bestellen

De foto's zijn gebundeld in een boek, dat voor zestig dollar besteld kan worden bij de uitgever. Er is ook een luxe editie en een speciale gesigneerde editie. De eerste kost honderd dollar, de tweede net geen vierhonderd dollar.

Mantaori
Afghan Girl - Steve McCurry. Foto © Tim Mantoani

mantoani
Tiananmen Square - Jeff Widener. Foto © Tim Mantoani

Mantoani
Ali vs. Liston - Neil Leifer. Foto © Tim Mantoani

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse