Beeldkwaliteit filmfunctie Canon 650D gelijk aan 7D

Julian 2979 0
Canon heeft de EOS 650D voorzien van een vernieuwde 18-megapixelsensor. Uit een test van Cinema5D.com blijkt dat de beeldkwaliteit bij het filmen geen verbeteringen biedt ten opzichte van de Canon 7D.

Cinema5D.com zette de nieuwe Canon 650D (met betafirmware) naast de EOS 7D en onderzocht of er verbeteringen te zien zijn op gebied van beeldkwaliteit bij het filmen. Dat blijkt niet het geval, de nieuwe camera heeft net als camera's met de oude 18-megapixelsensor last van moirépatronen en aliassing-effecten bij het weergeven van schuine lijnen.

Ruisprestaties

Ook de ruisprestaties van de Canon 650D werden onder de loep genomen. In onderstaande video zie je een vergelijking van de ruis die optreed tijdens het filmen bij de 650D en 7D. Ook op dit vlak laat de nieuwe sensor geen verbetering zien.

Betere autofocus

Wel zou de 650D snellere autofocus moeten bieden tijdens het filmen, mits je gebruikmaakt van de nieuwe Canon STM-objectieven. Cinema5D had echter nog niet de beschikking over de nieuwe 18-135mm STM-kitlens of de 40mm f/2.8 STM-pancake.

Ondanks dat de beeldkwaliteit gelijk lijkt te zijn aan eerdere modellen weet Cinema5D wel wat positieve punten te melden. Het uitklapscherm met hoge resolutie en de mogelijkheid om audio levels handmatig in te stellen vielen in de smaak.