GoPro ging de ruimte in en verdwaalde

Beelden vanuit de ruimte, opgenomen door een GoPro

Fabienne Keijzer 1703 0
Een paar studenten kwamen met het idee om een GoPro aan een sterke ballon te bevestigen en deze boven het Grand Canyon gebied omhoog te laten. De ballon was binnen twee uur tot een hoogte van ruim 30 kilometer gestegen en maakte daar prachtige beelden van de aarde. Totdat de ballon het begaf en de GoPro weer snel naar de aarde terugkeerde.

GoPro in de ruimte

Het avontuur van deze GoPro begon al in 2013, maar de camera is een kleine twee jaar geleden pas teruggevonden. Hij is wel geland in het Grand Canyon-gebied, maar dan zo’n 80 kilometer vanaf de plek waar de studenten hem hebben opgelaten. Bekijk de gave video die ze ervan hebben gemaakt!

Gevaarlijk 

Het is natuurlijk niet ongevaarlijk om zomaar een ballon met een camera de ruimte in te sturen. Gelukkig hebben deze studenten de nodige voorzorgsmaatregelen genomen en toestemming gevraagd aan instanties die daarover gaan.

Raket 

Het is niet de eerste keer dat een GoPro de ruimte in is gestuurd. In november vorig jaar ging er een raket de ruimte in vanuit New Mexico. Aan de raket waren verschillende GoPro’s bevestigd. Ook dit leverde prachtige beelden op.  Zie de video hier.
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne