Beeldbank WO2 geopend

Redactie 521 0
Beeldbank WO2 is officieel geopend. Het archief bevat foto

Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) digitaliseerde de afgelopen twee jaar beelden uit 15 verschillende instellingen. De foto’s, tekeningen en affiches zijn nu centraal verzameld in een online beeldbank.

Beeldbank WO2 blijft op zoek naar aanvulling van het archief. Iedereen kan foto’s uit de oorlogsjaren insturen, daarnaast blijft de beeldbank materiaal toevoegen uit andere archiefinstellingen. Ook wil de beeldbank informatie verzamelen over de foto’s in de collectie. Bij elk beeld is een reageermogelijkheid, waarmee gebruikers informatie over de betreffende foto kunnen toevoegen.

'Veel foto’s zijn tot op heden onbekend en nog nooit eerder gepubliceerd. Met het beschikbaar stellen van de collecties in een gemeenschappelijke beelddatabank wordt een totaal overzicht gepresenteerd van het in Nederland aanwezige beeldmateriaal over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.' Aldus het NIOD.

De beelden mogen voor privédoeleinden gebruikt worden, naast het lage resolutie materiaal op de website kun je voor 10 euro een hoge resoluctie scan opvragen. Voor publicaties gelden anderen tarieven, te vinden op de website.

www.beeldbankwo2.nl


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie