Beeld en specificaties van de Samsung NX20

Jasper van Bladel 1927 1
Kon je half februari al de onderkant van de nieuwe compacte systeemcamera van Samsung, de NX20, bekijken op onze site. Nu hebben we specificaties en beeld van de voor- én achterkant van de NX10- en NX11-opvolger.

De opvolger van de NX10 en NX11 is bijna klaar, dat wordt duidelijk na het zien van deze foto's. De camera heeft waarschijnlijk een 20.3-megapixel aps-c sensor, die we al kennen uit de NX200. De NX20 is iets groter dan zijn voorgangers en heeft een dikkere grip. Op de foto van de achterkant is duidelijk te zien dat het drie inch Amoled-scherm naar allerlei kanten op en neer kan bewegen, zodat je altijd in een goede hoek tot je beeldscherm staat.

NX20

Het eerste beeld van de NX20

Wifi

Waarschijnlijk heeft de NX20 Wifi ingebouwd zodat je foto's meteen naar een ander Wifi-apparaat kunt sturen. Handig! Daarnaast wil Samsung de snelheid verbeteren, het merk wil naar een maximale snelheid van acht foto's per seconde. Eerst waren dat er drie. Filmen kun je ook met de nieuwe Samsung, in Full HD.

NX20
Het uitklapbare Amoled-scherm

Binnenkort

Het is waarschijnlijk dat het niet lang meer duurt voordat de systeemcamera officieel gepresenteerd wordt. Afgaande op eerdere berichten verwachten we de introductie rond mei.

Bron beeldmateriaal, Focus

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van martin007

Hier wacht ik al een tijd op als 2e camera (naast D90 met zwaar glas). Sony NEX zijn optisch ook erg goed maar te iel/plat en de NX10/11 iets te verouderd. Nog even wachten op de eerste serieuze tests.