BBC-team legt verloren tijgerpopulatie vast

Redactie 832 0
Met behulp van Bushnell Trophy camera's is een team van de BBC erin geslaagd een 'verloren' populatie tijgers in de bergen van Bhutan te fotograferen en filmen. De diervriendelijke camera's moesten daarvoor op grote hoogtes geplaatst worden.

Bushnell Trophy Cams zijn diervriendelijke afstandbestuurbare foto- en videocamera's, die geheel zelfstandig werken en alles wat beweegt vastleggen. Een team van de BBC bevestigde de camera's in het Himalaya-gebergte op hoogtes tussen de 3000 en 4100 meter. Dat was nodig, omdat deze 'verloren' gewaande tijgers hoger leven dan welke andere soort ook. Aan hun bestaan werd altijd getwijfeld, maar de beelden van de BBC bieden nu bevestiging.

Tijgers

Samen met tijger-expert Dr. Aan Rabinowitz trok BBC-wildlife cameraman Gordon Buchanan naar  de hooggebieden om daar de camera's op te stellen. Drie maanden later keerden ze terug om het resultaat te bekijken, waar veel op te zien was. Naast apen, vossen, beren en zelfs panda's dus ook de zeldzame tijgers. Het is de enige plek op aarde waar tijgers hun territorium delen met zowel luipaarden als sneeuw-luipaarden.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie