BBC-documentaire over fotografie op dvd

Raymond 2659 0
De bijna zes uur durende BBC-documentaire 'Genius of Photography' verschijnt 22 april op dvd.

De serie plaatst fotografie in een breed perspectief en belicht fotografische genres als kunst, nieuws, landschappen, portretten en advertenties. Het onderzoekt de geschiedenis van de fotografie: het historische verhaal van de eerste fotografische experimenten in de jaren '40 van de 19de eeuw tot de huidige 'digitale revolutie'.

Ook aan bod komen beroemde foto's, mijlpalen in de ontwikkeling van de fotografie en de illustere figuren die de fotografie in de voorbije 170 jaar vorm en kleur hebben gegeven, van Louis Daguerre tot Robert Capa en van Margaret Bourke-White tot Cindy Sherman. Tevens gaat de serie in op wat een foto van een topfotograaf onderscheidt van een dagelijks kiekje.

De serie is onderscheiden met een Royal Television Society Award. De box bestaat uit twee dvd's en is vanaf 22 april verkrijgbaar voor € 19,99.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond